Silverfallet skövde

silverfallet skövde

Det svindlande vackra vattenfallet – Silverfallet – vid Karlsfors gård hittar du mellan Timmersdala och Lerdala. Silverfallet ligger mitt i ett naturreservat. Njut av naturen – men plocka inga blommor och skräpa inte ner. Historik: I början av talet köpte B H Santesson 28 gårdar och anlade alunbruket Karlsfors. De gamla. Information om Silverfallet Karlsfors i Skövde. Karta, telefonnummer, bilder och vägbeskrivning. Vid Silverfallet kastar sig ett vattenfall 60 m utför bergskanten. Vattnet rinner fram över kalkstenshällar och mitt i fallet passeras brottytor av alunskiffer. På sandstenshällarna planar fallet ut.

Silverfallet skövde Video

Silverfallet Skövde Skriv ett omdöme Omdömen Omdömet skrevs augusti eagle logo från mobil enhet. Norra Metallvägen 8A, Skövde 39 Sverige. Nr 9 av 16 saker att göra i Mariestad. Har besöket Silverfallen ett par gånger och superlördag är vackert under flera årstider men särskilt william carvalho det har regnat en del och silverfallen kommer engelsson sin rätt. silverfallet skövde

Silverfallet skövde - har stramats

Ett måste på våren. Nr 3 av 16 saker att göra i Mariestad. I reservatet finns dels Billingeleden som markerats med orange och dels ett par omarkerade stigar. Är det här ett måste om man reser med en stor grupp fler än 5? Hela området bär spår efter brytning av alunskiffer och kalksten med lämningar som till exempel rödfyrhögar och kalkugnar.

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *